Végh Teodóra

Tahiti tánc

2007-ben találkoztam először a tahiti tánccal és azonnal magával ragadott az ősi erő, ami árad a dobokból és sugárzik a táncosokból, mikor ezekre a ritmusokra táncolnak. Lenyűgözött, hogy az erő mellett mennyi lágyság, nőiesség, könnyedség és életöröm rejlik ebben a táncban.

Japánban tanultam évekig, majd több, mint fél évet Tahitin. Mindenütt azt tapasztaltam, hogy egy nyitott, befogadó női körben folyik a gyakorlás és ezt szerettem volna megteremteni itthon, mikor megalapítottam a tánc csoportot, hogy megőrizzem a tüzet. A tüzet, ami a kitartó gyakorláshoz kell tánc technikában és erőnlétben. A tüzet, ami a kreativitáshoz kell, amikor születik egy új koreográfia vagy színdarab. Ez a közösség, a “táncostörzs” tartja életben a tüzet, az inspirációt.

Számomra minden nő, akiben megvan a bátorság, hogy a tahiti táncot válassza eszközül,  hogy kívülről-belülről dolgozzon magán, abszolút tiszteletet érdemel és egy olyan támogató közeget, ahol biztonságban tud fejlődni. Tanárként olyan figyelmet szeretnék adni minden egyes táncosomnak, hogy gyakorlásról gyakorlásra egyre kifinomultabb, tudatosabb táncmozdulatokkal és egyre harmonikusabb mozgással tudják kihozni magukból az erőt és szépséget, ami bennük van. 

Vissza